Οικονομικό Σπουδαστήρι

Οικονομικό Σπουδαστήρι
Γι'Αυτούς που Θέλουν Εξειδίκευση

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Εάν δεν ήμασταν Ελληνες, θα ήμασταν φιλέλληνες» Εκπεσόντες 80


Το Ελληνικό ραπ συγκρότημα Εκπεσόντες 80 ήταν προσκεκλημένοι της Φωτεινής Μαστρογιάννη στην εκπομπή Take the money and run.




Το ραπ, σύμφωνα με τους Εκπεσόντες (Τιμωρός και Ωκεανίδα) είναι μουσική της αντίδρασης γιατί είναι Ελληνική. Οι στίχοι και οι ρίμες δεν ξεκίνησαν από τους Αφρικάνους, όπως πολλοί ισχυρίζονται,αλλά από τον Όμηρο.

Δήλωσαν οργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Η παγκοσμιοποίηση έχει επιβάλλει πλήρη έλεγχο στα πάντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μουσική βιομηχανία όπου τα μουσικά κυκλώματα είναι αυτά που παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, αφήνοντας ψίχουλα στους καλλιτέχνες. Αυτοί δε που προωθούνται, είναι αυτοί που εκθειάζουν τη βία και τα ναρκωτικά ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στην αφάνεια. Με άλλα λόγια, επιτυχημένος γίνεται όποιος εκθειάζει όλα όσα βλάπτουν την ανθρωπότητα.

Το ραπ προάγει την ελεύθερη σκέψη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γκρουπ που να προάγουν τη βία. Στην Ελλάδα, δε, το 80% αυτών που ασχολούνται με τη ραπ είναι πλούσιοι γιατί χορηγούνται από άτομα που έβγαλαν πολύ μαύρο χρήμα και είναι αυτοί που υπαγορεύουν στους ράπερ τι να τραγουδούν.

Το ραπ είναι κατά των πάντων γιατί έχει αίσθηση του δικαίου όπως οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και οι Εκπεσόντες 80 παίζουν τέτοιο ραπ. Δηλώνουν Έλληνες εάν και, κατά τη γνώμη τους, όποιος στις μέρες μας δηλώσει ότι είναι Έλληνας τότε αποκτά την ταμπέλα του φασίστα. Τους κάνει εντύπωση γιατί ακόμα και με ξένους που μιλάνε δεν βρίζει κανένας τους Έλληνες όπως κάνουν ορισμένοι Έλληνες οι οποίοι έχουν μπερδέψει το φασισμό, τον εθνικισμό και τη φιλοπατρία.
Φασίστας όμως δεν είναι αυτός που είναι Έλληνας αλλά αυτός που θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του στους άλλους ανεξάρτητα από το εάν έχει δίκιο ή όχι. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ φασίστες, πάντα πολεμούσαν τον φασισμό, άλλωστε γενέτειρα του φασισμού δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Ιταλία.




Το κακό με τους σύγχρονους Έλληνες είναι ότι δεν επιδεικνύουν συλλογικότητα και αλληλεγγύη και δεν κατανοούν ότι τα σύμβολα έχουν αλλοιωθεί με τρόπο που θέλει το σύστημα.
Οι Εκπεσόντες 80 δεν παρακολουθούν τηλεόραση γιατί τα ΜΜΕ προκαλούν ύπνωση και δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις εξυπηρετώντας τόσο τη Νέα όσο και την Παλιά Τάξη Πραγμάτων που έχουν κοινό στόχο που είναι το κακό της ανθρωπότητας. Υπάρχει μία πλεκτάνη εναντίον της ανθρωπότητας με στόχευση συγκεκριμένες όμως χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Στην Ελλάδα μειώνεται, εξαιτίας των στόχων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο πληθυσμός και πολλοί συνέλληνες ζουν πλέον πολύ δύσκολα. Ακόμα και το αυτοκίνητο έχει καταστεί πολυτέλεια.

Το σύστημα ζητά να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν ενώ αυτοί που έχουν δεν πληρώνουν τίποτα γιατί όλοι τους φοβούνται. Το πολιτικό σύστημα δεν διακρίνεται από αριστερά και δεξιά αλλά οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες που κάνουν μεταγραφές όπως γίνεται με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Είναι όμως και οι πολίτες υπεύθυνοι. Όλοι τους λένε να κοιτάνε της δουλειά τους και το σπίτι τους ξεχνώντας ότι ο αληθινός Έλληνας είναι αυτός που θέλει να έχει δουλειά όλος ο κόσμος και ότι το σπίτι του είναι όλος ο κόσμος.

Εάν υπήρχε ένωση από όλους τους Έλληνες και όλοι μαζί στέκονταν ενάντια σε μία αποχή από την εργασία διαρκείας τότε κάτι θα γίνονταν.
Είναι σημαντικό ο Έλληνας να καταλάβει ότι τα χρήματα που παίρνει, δεν τα ζητιανεύει αλλά ότι τα αξίζει και ότι ο εργοδότης βασίζεται στη δουλειά του εργαζόμενου.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε παραγωγικές μηχανές χρήματος, η δουλειά έχει γίνει δουλεία. Όταν όμως οι μηχανές σταματήσουν να παράγουν, τότε θα πάψει και η εκμετάλλευση.
Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=PyznpdMSAxY&feature=share&list=PL2aVMnEGerHNOrITN6FlPu_HWAvYbE1I6&index=20



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου